El dia de les verges

Amb la tardor, quan les fulles cauen i el color groc domina la natura, quan els dies s’escurcen i les magranes, les nous i les castanyes omplen els mercats tradicionals, a la Mediterrània celebram festes i tradicions amb gastronomia popular i per Les Verges, a Mallorca, bunyols de forat! 

 

La vigília del 21 d’octubre, les al·lotes obsequiaven als joves que les pretenien amb bunyols i vi dolç i ells anaven a cantar serenates sota el seu balcó.

Aquesta és una tradició que es remunta a l’Edat Mitjana, però que, de les hores ençà, ha canviat molt. En el segle XXI, és a les escoles sobre tot, que les jovenetes reben un clavell vermell dels joves de la seva classe i d’algun romàntic enamorat; elles, per la seva part, conviden als joves a menjar aquests dolços tan apreciats, siguin foradats, també anomenats de vent, o emplenats de crema, nata o trufa. L’acompanyament musical el posa la «tuna» o l’estudiantina que entre panderetes i cascavells anima la festa.

Hem celebrat el dia de Les Verges el dia 20 d’octubre, amb distintes activitats i menjant bunyols:

Els bunyols, subministrats per un establiment que compleix amb totes les mesures i protocols sanitaris establerts.