MEDITERRÀNIA: LA MAR DE DIMONIS

Celebrades el 16 i 17 de gener, les Festes de Sant Antoni evoquen el no tan llunyà passat agrícola de l’illa. Repletes de característics elements com són els dimonis, els foguerons o les Beneïdes, els seus sons i la seva gastronomia típica converteixen aquesta celebració en una de les més estimades pels mallorquins.


Puntual a la seva cita cada 16 i 17 de gener, el seu origen es remunta a les arrels agrícoles de la societat illenca; quan la gent s’encomanava a Sant Antoni, patró de tots aquells animals indispensables en les feines del camp.


La figura de Sant Antoni sempre va acompanyada del dimoni, el qual vol temptar-lo fent-li mil dolenties.


Sant Antoni i el dimoni simbolitzen l’atàvica lluita entre el bé i el mal i la crema dels foguerons és la representació de tot allò que cal deixar enrere.


Si bé és cert que la festa està molt arrelada al món agrícola, no volem deixar de passar l’oportunitat d’omplir la nostra mar de dimonis, amb Sant Antoni al bell mig.


Mirau quina passada!