Sortida 4t’s Ciutat Alta

El dilluns 21 de març amb la finalitat d’ampliar els nostres coneixements envers la nostra localitat , projecte que duem a terme en aquest segon trimestre a l’àrea de Socials,  els alumnes de 4t A i 4t B vàrem caminar pels carrers de Ciutat Alta.

En aquesta passejada la guia d’Arquitectius ens va mostrar la façana de l’Ajuntament de Palma a la plaça de Cort  i ens va explicar perquè trobem un dragó i un caragol en aquesta. Diuen que són la signatura dels que varen fer l’edifici l’any 1675: En Jaume Caragol, mestre picapedrer, i en Francesc Dragó, mestre escultor.

De la plaça de Santa Eulàlia ens va dir que abans es deia les plaça de ses Cols degut a que antigament allà hi havia un mercat de verdures.

Vàrem aprendre, observant les diferents esglésies, com podem diferenciar l’art barroc (arcs redons i carregats de figures) de l’art gòtic (arcs en punta).

Ens vàrem assabentar que les gàrgoles tenien dues funcions en aquells temps: espantar als dimonis i desguassar l’aigua de la pluja.

La visita a l’església de San Francesc, el convent de Santa Clara, el palau de Can Formiguera, el Comte Mal i el Drac de na Coca va donar lloc a l’explicació d’històries curioses que ja coneixíem però que no les teníem situades a la nostra ciutat de manera geogràfica.

Va ser molt interessant i entretinguda la sortida. Ja estam pensant quina serà la següent, però tal vegada anirem prèviament a posar ous al convent de Santa Clara per tenir un millor temps!

Podeu veure algunes fotos de la sortida: