El dia de les verges

Amb la tardor, quan les fulles cauen i el color groc domina la natura, quan els dies s’escurcen i les magranes, les nous i les castanyes omplen els mercats tradicionals, a la Mediterrània celebram festes i tradicions amb gastronomia popular i per Les Verges, a Mallorca, bunyols de forat!

La vigília del 21 d’octubre, les al·lotes obsequiaven als joves que les pretenien amb bunyols i vi dolç i ells anaven a cantar serenates sota el seu balcó.

Aquesta és una tradició que es remunta a l’Edat Mitjana, però que, de les hores ençà, ha canviat molt. En el segle XXI, és a les escoles sobre tot, que les jovenetes reben un clavell vermell dels joves de la seva classe i d’algun romàntic enamorat; elles, per la seva part, conviden als joves a menjar aquests dolços tan apreciats, siguin foradats, també anomenats de vent, o emplenats de crema, nata o trufa. L’acompanyament musical el posa la «tuna» o l’estudiantina que entre panderetes i cascavells anima la festa.

Celebrar les nostres festes i tradicions en un curs com aquest ens fa l’efecte que serà força complicat. Però no hem de permetre que els nostres costums, tan arrelats, quedin arraconats pel moment que ens toca viure.

Per això, volem celebrar el dia de Les Verges. I ho farem, el dia 20 d’octubre, amb distintes activitats i menjant bunyols.

Si per qualsevol motiu no voleu que el vostre fill en mengi, us pregam que ho faceu saber als tutors mitjançant la bosseta, a educació infantil, i l’agenda, a primària.

Els bunyols ens els subministrarà un establiment que compleix amb totes les mesures i protocols sanitaris establerts.