Mitologia grega. Som en Posidó, el déu dels mars.

Els mites són relats tradicionals que s’utilitzen per explicar fets magnífics i que són protagonitzats per éssers sobrenaturals com els déus. És un primer intent de comprendre la realitat a partir de la imaginació. És una manera de veure el món ple de màgia. Aquestes llegendes fabuloses formen part de les creences d’una cultura o comunitat, la qual els considera veritables. Al conjunt de mites d’una cultura se’ls anomena mitologia. Per tant, al conjunt de mites de Grècia se’ls anomena mitologia grega.

 

Posidó era l’olímpic que regnava sobre els mars. Era un déu molt poderós i una mica colèric, capaç de fer esclatar tempestes increïbles i terratrèmols per castigar els seus enemics. Es movia en un carro tirat per hipocamps -meitat cavall meitat serp marina- i mai se separava dels seu trident. Els seus fills eren en Tritó, el ciclop Polifem, els gegants Alòades i el cavall alat Pegàs.