Taller Jocs mitològics 4t

Saps qui sosté el cel perquè no caigui? I qui és l’encarregat que el sol surti cada matí i es pongui el vespre? Com s’explica el canvi de les estacions? En el màgic món dels mites, cada déu vetlla per algun element de la natura: mars, rius, volcans, muntanyes, valls… Sense ells, res del que veus al teu voltant seria possible.

Els mites són relats tradicionals que s’utilitzen per explicar fets magnífics i que són protagonitzats per éssers sobrenaturals com els déus. És un primer intent de comprendre la realitat a partir de la imaginació. És una manera de veure el món ple de màgia. Aquestes llegendes fabuloses formen part de les creences d’una cultura o comunitat, la qual els considera veritables. Al conjunt de mites d’una cultura se’ls anomena mitologia. 

Avui ha vengut na Maria José de MAREMAGNVM un grup de professors de clàssiques interessats en el coneixement de la història antiga i que treballen amb el format de tallers de reconstrucció històrica per divulgar el patrimoni a través de la recreació d’espais, d’activitats, tallers, conferències, espectacles i rutes guiades.

Na Maria José ens ha explicat l’arbre genealògic dels déus i de les deesses gregues i els seus equivalents romans. Llavors hem realitzat diversos jocs de taula com el memory, qui som i fins i tot hem fet teatre!

Aquí us deixam algunes imatges de la sessió.